AUTÓ ELEKTROS ELEKTROMOS KERÉKPÁROK HASZNÁLT AUTÓK MOTOROK AUTÓ, ELEKTROMOS, TESZLA ROODSTER, AUTÓS, AUTÓ MOTOR,ELEKTROMOS AUTÓ,ELEKTROMOS KERÉKPÁR,HASZNÁLT MOTOROK,HASNÁLTAUTÓ KERESKEDÉS,CIRCUIT DAGLE,HIREK AUTÓKATALOGUS,AUTÓS TESZTEK,KÖZLEKEDÉS NULLA EMISSZIÓVAL,MIÉRT ÉRDEMES ELEKTROMOSRA VÁLTANI.-FORD,bicigli,autó,használtautó,elektromos kerékpár,LÉGITAXI,AUTÓ,ELADÓ,JEANNEAU,bicigli,autó,használtautó,elektromos kerékpár,LÉGITAXI,AUTÓ,ELADÓ,JEANNEAU, Használtautóolcson - Magyarország, Autók - Magyarország, Jármű... AUTÓ ELEKTROS ELEKTROMOS KERÉKPÁROK HASZNÁLT AUTÓK MOTOROK: bicigli,autó,használtautó,elektromos kerékpár,LÉGITAXI,AUTÓ,ELADÓ,JEANNEAU,

2011. június 14., kedd

bicigli,autó,használtautó,elektromos kerékpár,LÉGITAXI,AUTÓ,ELADÓ,JEANNEAU,

HÍREK AUTÓKATALÓGUS STATISZTIKÁK CIKKEK FÓRUM PARTNEREINK KAPCSOLAT RSS

Dodge

• Lancia Grand Voyager: tengerentúli utazó
• Lancia Flavia Concept: feltámadhat
• Dodge Charger SRT8: tényleg izomautó
• Fiat Freemont: egy amerikai egyterű új ruhája
• Jeep Compass: a nagytestvérre hasonlít


Dodge Journey 2.0 CRD teszt
További autótesztekbicigli,autó,használtautó,elektromos kerékpár,LÉGITAXI,AUTÓ,ELADÓ,JEANNEAU,bicigli,autó,használtautó,elektromos kerékpár,LÉGITAXI,AUTÓ,ELADÓ,JEANNEAU,bicigli,autó,használtautó,elektromos kerékpár,LÉGITAXI,AUTÓ,ELADÓ,JEANNEAU,










Dodge Circuit: elektromos sportautó Lotus alapokon
2009-01-12 · Autóválasztó

Károsanyag-kibocsátás nélküli sportautót mutatott be a Dodge a Detroiti Autószalonon. A Circuit a Lotus Europa alapjaira épül, de hajtásláncát teljesen kicserélték, menetteljesítményeire viszont nem lehet panasz.
Elektromotoros hajtású sportkocsit mutatott be a Dodge a Detroiti Autószalonon. A Circuit névre keresztelt koncepció a Lotus Europa műszaki alapjaira épül. Ezt nem nehéz megállapítani róla, hiszen a karosszéria csak néhány módosításon esett át. A Dodge márkára jellemző négyes osztású légbeömlő került a lökhárítóra, de a fényszórók és a hátsó lámpák változatlanok maradtak.

Az Europa benzinmotorjának helyét egy 200 kilowattos elektromotor vette át, amely a hátsó kerekeket hajtja. A 272 lóerős erőforrásnak hála a Circuit kiváló menetteljesítményekre képes: kevesebb mint öt másodperc alatt gyorsul százra, de végsebessége éppen csak megközelíti a 200 km/órát.

Az energiaellátásról lítium-ion akkumulátorok gondoskodnak, amelyek igénybevételtől függően 240 és 320 kilométer közötti hatótávolságot engedélyeznek. A Circuit feltöltése 110 és 230 voltos hálózatról egyaránt lehetséges, utóbbival elég négy óra a teljes feltöltéshez.

A hasonló elven készült Tesla Roadster nagy népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, a Dodge azonban egyelőre nem tervezi a Circuit sorozatgyártását.

Az Autóválasztó további hírei

2011-06-09 BMW 1-es sorozat: felturbózott prémium kompakt
2011-06-08 Mercedes-Benz M-osztály: motorban is újít
2011-06-07 Opel Astra GTC: vonzóbb lett a kompakt
2011-06-06 Mini Coupé: jön a sportosabb Mini
2011-06-01 Audi A1 Clubsport Quattro: a legerősebb kiskocsi
...még több hír

« vissza a hírekhez | « vissza a kezdőlapra

© 2005-2011 AUTÓVÁLASZTÓ | Impresszum | Kapcsolat

Nincsenek megjegyzések: